Mobila traditionala sau moderna: care este potrivita pentru dumneavoastra?

Alegerea dintre o mobila traditionala si una moderna pentru a va decora casa poate fi o alegere dificila. Unii oameni sunt atrasi intr-un mod natural de un stil sau de celalalt, dar multi dintre noi plac elemente din ambele stiluri. Combinarea stilului traditional cu cel modern poate fi dificila si adesea suntem nevoiti sa alegem doar unul singur. Deci, cum alegi dintre cele doua tipuri de design opuse? Mobilierul traditional este cunoscut pentru a fi mare, din lemn masiv si intunecat, cu detalii si curbe, in timp ce mobilierul modern este luminos, minimalist, avand muchii simple si drepte. Exista beneficii pentru tip de mobilier, atat vizual, cat si practic. Exista cateva aspecte pe care ar trebui sa le luati in considerare inainte de a face alegerea finala intre mobilierul traditional si cel modern.

Spatiul disponibil

Deoarece mobilierul traditional este mai mare si mai voluminos decat mobilier contemporan, acesta se potriveste, adesea, cel mai bine in spatii mari. Are mai multa greutate vizuala si poate face un spatiu mic sa para aglomerat. Daca sunteti in cautarea unei mobile pentru garsoniera sau un apartament, mobilierul traditional poate face ca spatiul sa para mai mic si mai nenatural. Mobilierul modern, cu liniile sale subtiri, este excelent pentru spatiile mici, oferind in acelasi timp confort si stil.

De exemplu, ganditi-va la scunele pentru masa de dinning. Scaunele traditionale au spatele inalt, au sezutul adanc si picioarele groase de lemn. Acestea vor necesita o masa mai mare, cu o estetica similara. Scaunele moderne, sunt confortabil, subtiri si se potrivesc bine cu o masa de orice dimensiune si design, pentru un spatiu mic.

Acestea fiind spuse, daca este bine realizat, mobilerul traditional poate fi integrat si in spatiile mici. Trebuie doar sa alegeti piesele foarte atent, si sa folositi mai putine corpuri de mobila decat puteai sa folositi in stilul modern.

Redecorezi?

Avantajul mobilierului traditional este acela ca acesta nu se demodeaza. Mobilierul traditional este cunoscut pentru faptul ca este atemporal si intotdeauna remarcant. Acest lucru il face potrivit pentru camerele pe care probabil ca nu doriti sa le redecorati sau sa le refaceti adesea – in camere precum dormitorul sau biroul se potrivesc adesea cel mai bine cu mobilierul traditional, deoarece aceste camere sunt cele pe care probabil le redecorati cel mai rar.

Mobilierul modern, chiar daca este durabil, pe langa faptul ca poata sa para invechit odata cu trecerea timpului, poate necesita uneori mai multa atentie la intretinerea lui si se potriveste cel mai bine in care precum sufrageria sau bucataria – camere ce poate se redecoreaza mai des.

Functie

Mobilierul modern este foarte functional. Mobila ce poate fi usor extinsa, spatii de depozitare ascunse, corpuri multifunctionale, sunt doar cateva dintre aspectele mobilierului contemporan care in fac mult mai util decat mobilierul traditional. Daca aveti o familie mare sau pur si simplu aveti nevoie de o mobila eficienta si spatioasa, un stil contemporan poate fi cel mai potrivit pentru dumneavoastra.

Mobilierul modern este adesea disponibil in mai multe materiale, facandu-l mai usor de intretinut. Totodata acest tip de mobila are un impact vizual mai mare.

Sunteti gata sa va mobilati casa?

Fie ca sunteti in cautarea unei mobile moderne sau traditionale pentru caminul dumneavoastra, Vox Mobi Lux va poate ajuta. Suntem specialisti in mobilier de orice design pentru casa si biroul dumneavoastra, si va putem oferi atat mobila in serie cat si mobila la comanda.

Atunci cand alegeti design-ul de mobila pentru casa dumneavoastra, cel mai important lucru este gustul personal. Nu va faceti griji cu privire la tendinte sau stiluri si alegeti mobila pe care o visati.

Pentru mai multe informatii si pentru a afla mai multe despre alegerea mobilei pentru casa sau birou, contactati Vox Mobi Lux! Va putem ajuta sa alegeti mobilierul mult dorit si sa gasiti piese care se potrivesc cu orice tip de design.

Related Posts